mala balerina

Skoro sve devojčice maštaju da jednoga dana postanu balerine. Biti balerina je najlepši poziv na svetu. Ovaj poziv podrazumeva samo divne stvari: muziku, ples, baletanke sa satenskim trakama i, naravno, tutu suknjice nežnih boja. Tu su i cvetići u kosi, punđe, šljokice i šminka. Kada si balerina, to znači da si najlepša devojčica, divno igraš i uvek si u centru pažnje. Tada možeš da nosiš samo haljine i suknje u vrtić, lakovane cipelice za igru u pesku, bele košuljice sa kragnom za vreme ručka i rajfove sa srcima u krevet.

S obzirom da nije tako lako postati princezom – iako imaš krunu, teško je pronaći slobodan dvorac – postati balerina je mnogo jednostavnije. Samo obučeš najlepšu haljinu, pustiš omiljenu pesmicu i puf! ti si balerina! To možeš da uradiš, na primer, kada je vreme za spavanje! Možeš čak i bosa da plešeš u kupatilu – hladne pločice su idealne za ples! Balerina sme i da peva uz ručak sa punim ustima ili nekome na slušalicu dok mama priča telefonom. Kada obuje baletanke ili bilo koje divne sandalice, balerina može i da skače sa stolice (graciozno, naravno). U svojoj prelepoj baletskoj suknjici može da slika vodenim bojama, ali samo ako slika nešto lepo i veselo! Svima je poznato da balerine smeju da jedu mnogo čokolade! Tako da nema veze ako se svečana haljinica umaže i isfleka, već za sledeći put će biti čista i mirišljava uz pomoć tajanstvene magije.

Balerina je uvek nasmejana, blaga, ljubazna, dobra i…lepa! Ima prava, tako lepa, da plače zbog propuštenog crtaća ili da odbija da sredi svoju sobu. Jedna prava balerina može i da čačka nos, ali suptilno! Balerina ne mora da deli svoje bombone, ali sme da uzima tuđe igračke (ipak, ona je ta koja nosi suknju)!

Ako želiš da postaneš balerina, ima nekoliko stvari koje treba da savladaš:

Moraš da plešeš usporeno uz bilo koju muziku (okret je obavezan) i da praviš kružne pokrete ručicama;

Treba da znaš i da pevaš – poželjno je da umeš sama da smisliš pesmu od nasumične kombinacije poznatih ti reči;

Baletska oprema se podrazumeva – suknja ili haljina uz baletanke, leti mogu i uz čizme, zimi mogu i preko trenerke;

i uvek drži glavu uspravno, oči širom otvorene, imaj širok osmeh na licu i uživaj!

 

 

admindb

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Prijavite se na email listu